27 Aralık 2010 Pazartesi

Lavanta


Önce "LAVANTA" koyduk adını otelimizin. Banyolarda lavantalı özel sabunlar, lavanta kesecikleri, pencere içlerinde lavanta buketleri ve mönüde lavantalı tariflere yer veririz diye düşündük.
Cleopatranın Sezarı ve Marcus Antonius’u baştan çıkartmak için kullandığı Lavanta uzun zamandır mutfaklarda kullanılıyormuş.Çiçekleri ve yapraklarının taze olarak ve tomurcuklarla, dallarının da kuru olarak kullanılabildiği Lavanta nane ailesinden geliyor ve kekik, biberiye ve adaçayına çok yakın. Rezene, mercanköşk, biberiye, kekik ve adaçayı ile kullanıldığında çok güzel uyum sağlıyor.Anlayacağınız lavantanın kullanımı tamamen bizim hayal gücünüzle sınırlı.
Lavanta maceramızın ilk çıkışından bahsetmeliyim. Uzun zamandır hep lavanta tarlalarım olacak diye hayal ediyorum. Lavantalarım ile Fransızlara bile rakip olabilirim. Neden olmasın...
Çeşme'de Lavanta ekimi ve üretimine çok uygun bir bölge olduğu için bu hayalimi bir gün gerçekleştireceğimden eminim...
Lavanta konusunda bilgisi ve deneyimi olanlar benimle paylaşırsa sevinirim. Ve tabi ki mönümüz için "Lavantalı Tarifler"e ihtiyacımız var. Hımm :) Mesela Lavantalı dondurma, lavantalı sütlaç...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...